skip to Main Content

Kennel Min Vilda’s Tollarspecial 2011

Valpklass 1 – 7 augusti, Tollarspecialen 2011, Sälen
Domare:
Margareta Skogsberg

Aldrig hade väl jag kunnat tro att det skulle gå så bra för min första kull och att de skulle vara riktiga utställningsstjärnor i ringen på deras första Tollarspecial!!  Alla 6 skötte sig exemplariskt och även deras hussar och mattar såklart. I valpklass 1 sopade vi banan skulle jag vilja säga då förstaplaceringarna i både tik och hanklassen togs hem av Min Vilda samt en fjärdeplats i hanklassen! Och vilka kritiker alla valparna fick sen då. Jag kan inte annat än vara nöjd!

Då det stod klart att både BIS och BIM valpklass 1 skulle gå till Min Vilda så var jag i sjunde himlen och att sedan Karolina med Ejder tog hem BISet gjorde mig ännu gladare. Det unnar jag dem verkligen, tänk att det gick så bra för ”lilla” Ejder, deras första hund :) Nu har alla mina valpköpare fått blodad tand för det här med utställning och alla andra hundsporter som de såg på specialen, vi kommer åter nästa år!

Min Vilda Alerta Andfågel
”Mycket välbyggd pojke, härligt huvud och uttryck. Bra hals och rygg, aningen knappt vinklad, passande benstomme, mycket bra päls. Rör sig med ett bra steg, aningen trång bak. Tyvärr krypt för dagen.”

Min Vilda Busiga Bläsand
”En fantastiskt vacker tik med mycket bra proportioner. Härligt huvud och uttryck, aningen stora öron för tillfället. Mycket bra hals, härlig rygg, korrekt vinklad, härlig bröstkorg, fantastisk päls. När hon travar så gör hon det med bravur.”
Hp, 1:a Valpklass 1, BIM Valpklass 1!!

Min Vilda Charmiga Canadagås
”Riktigt trevlig pojke med ett härligt välskuret huvud med korrekta detaljer. Bra hals och rygg, passande benstomme, rejäl bröstkorg. Står gärna kohasigt. När han väl travar gör han det riktigt bra men är lite trång och slarvig bak.”
Hp, 4:a Valpklass 1

Min Vilda Duktiga Duva (ställdes i diskvalificerande fel klassen)
”Trevlig tjej med ett härligt huvud och uttryck. Bra hals och rygg, tillräckliga vinklar, bra bröstdjup, bra benstomme, härlig päls. Övertecknad, för dagen lågställd, behöver komma upp på benen. Rör sig typiskt för sin ålder.”

Min Vilda Ettriga Ejder
”Välbyggd, maskulin pojke. Härlig kropp, vackert huvud, något tunga öron. Korrekt vinklad, passande benstomme, mycket bra päls. I första spökåldern men hanterbar. Rör sig mycket bra när han travar.”
Hp, 1:a Valpklass 1, BIS Valpklass 1!!

Min Vilda Fagra Fjällripa
”Mycket sympatisk tjej med ett mycket feminint huvud som kunde ha mer kraft. Bra hals och rygg, något knappt vinklad, för dagen bakhög. Bra benstomme, mycket bra päls. Kunde röra sig med lite längre steg.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top