skip to Main Content

FJÄRRdirigering

 

Nu har vi äntligen gått över till att lägga in ordet fjärr till momentet, dvs jag har börjat ta ut avståndet till mellan fem och tio meter. Inomhus blir det fem och utomhus blir det tio. Och hon fungerar faktiskt bättre på avstånd eftersom hon inte är lika spruttig då. Man får väl tacka gudarna eller nåt ;)

Det är nästan så långt ifrån perfekt man kan komma men nu känns det iallafall att vi är på rätt väg! Enda skiftet som jag är direkt missnöjd med nu är stå till sitt som inte fungerar på avstånd. Jag vet inte riktigt hur jag ska komma på en smart plan för det skiftet. Men jag har iallafall kommit på en smart plan för stå till ligg som syns sist på filmen. Jag hade problem med att hon la vikten framåt men no more med denna metoden! Nästa projekt bli nog att prova med belöning i skål bakom…

Jag hatar fjärren ;)

This Post Has 3 Comments
  1. Vad duktig du är och krånglar med det där!! Inga quick-fix här inte…!!

  2. Åh, jag hatar också fjärren! Jag försöker som bäst få Koira att fatta hur man ska göra med framtassarna när de ska vara stilla i ligg/stå…. Kan inte du berätta lite om hur du började lära in skiftena? de är såååå svåra tycker jag! :(

  3. åh, jag är tvärtom.. jag älskar fjärren!! :) Det är helt klart det roligaste momentet i hela programmet! :P
    Ett litet tips är att bara arbeta med baktassarna så de aldrig rör sig under fjärren, då får du 6 olika byten och skitsnygga förflyttningar.
    Lyckos dig som har en hund som hellre arbetar på håll än nära, det är ju lite ovanligt :)
    Kram Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top