skip to Main Content

En träningsrapport

Årets första träning på klubben har vi avverkat idag. Och det gör vi inte om på ett jädrans tag! Planerna och parkeringen är nämligen inte plogade så jag körde ju fast x antal gånger och jag hoppas verkligen att jag gjorde stor skada när hjulen spann, dumma snåla klubb!

Det kliar verkligen i fingrarna inför att få starta upp träningen och jobba mot alla vårens uppsatta mål! Vi har redan startat med en del och väntar otåligt på att det ska bli barmark! Jag började med att friska upp minnet på Popsan med lite fritt följ, inkallning m stå och ligg, sättande under gång och apportering, allt gjorde hon nära på perfekt och med en arbetsglädje som heter duga. Det är egentligen inte jättemycket att träna inför en start i klass 3 men jag tänker hejda mig där, hon behöver mer stabilitet i sig själv innan. Poppel är överföljsam och reagerar på minsta lilla signal, medveten eller omedveten från mig. Myror i baken kan man oxå kalla det för.

Vi har tränat ingångar till budföringsmottagare på kort avstånd och det ser bättre och bättre ut. Framförgående håller vi oxå på med. Poppel kan gå ut på kommando men går på tvåhjulsdrift och drar som en oxe längst ut i kopplet. Man kanske kan nöta ut detta, vi får se! Nu vill vi bara sätta igång och spåra/träna rapport!

Imorgon tänkte jag ge mig ut på ”jakt” (dvs besöka brukshundcenter) efter en rådjursklöv och kanske en och annan pippi får följa med hem oxå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top