skip to Main Content
Så Trimmar Du Tollartassar

Så trimmar du tollartassar

Pälsvård behöver väl kanske inte vara huvudintresset för den som skaffar tollare, men även om den är relativt underhållsfri så finns det några saker du behöver ta hand om när det kommer till din tollares päls. En av dessa saker är tassarna som kan bli ganska vildvuxna om du inte trimmar ner dem med jämna mellanrum. Nedan visar jag hur jag brukar trimma tassar.

Tips! Saxarna håller sig vassa längre om du badar tassarna så att de är fria från grus och sand innan du börjar klippa.

Börja med att borsta upp håret som sticker upp och försök ”gräva fram” allt hår mellan tårna. Ta sedan en vass sax, jag brukar använda en effilersax, och klipp av det som sticker upp. Det blir bäst om du klipper i pälsens riktning så att du inte råkar ta för mycket.

När du är klar med ovansidan så är det dags att klippa undersidan så kort du kan mellan alla trampdynor och längs med utsidan av varje trampdyna. Detta kan du göra antingen med en vass sax eller med en tasstrimmer som rakar av håret.

Jag brukar också trimma av fanorna på frambenen ungefär upp till den trampdynan som sitter på benet. Ska man trimma för utställning är det kanske bäst att lämna fanan men till vardags tycker jag det är smidigt. På bakbenen borstar du upp håret på benet och klipper av så att det blir slätt och fint.

Före och efter! Tassarna blir både snyggare och lättare att hålla rena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top