skip to Main Content
Tollingjaktprov I Stockholm

Tollingjaktprov i Stockholm

För två helger sedan, hej vad tiden går, hade jag efteranmält Kula till ytterligare en start på tollingjaktprov i hopp om att fixa det där förstapriset som är vårt mål för året. Det gick inte vägen, men ett tredjepris fick vi i alla fall. Provet var lite svårare än i Värmland, Kula hade betydligt fler detaljer som brast (kanske dumt att starta två helger i rad) men på det stora hela känns hon stabil. Det var en mycket längre ansmygning (på grusväg dessutom, knäppt!) så hon pep lite, men så fort hon såg tollingnätet blev hon knäpptyst vilket domaren tyckte var helt tvärtom mot hur det brukar vara! ;) Första tollingkastet var hon inte helt med på men sen kom hon igång fint och gjorde precis som hon brukar, domaren ville dock ha ännu mera lekfullt hur nu det ska gå till. Första markeringen var hon fokuserad på skytten men såg precis nerslaget på vattenmarkeringen som var den längsta vi någonsin gjort. Skickade iväg henne lite tidigt, skulle låtit henne ta in den lite mer så det började med att hon gick för kort och började söka i vassen en lång stund. Till slut gick hon upp på en liten ö och fick vind på fågeln. Andra markeringen spikade hon fint trots att den låg bakom den lilla ön så det blev terrängskifte, duktig! Vid avlämningarna la hon som vanligt ner fågeln för att skaka sig, hon hade även lite slarviga grepp och tydligen hade det blivit hål i skinnet på en fågel (men bröstfilén klarade sig ”som tur var” haha) men det kan ju ha hänt vid kastet också så jag oroar mig inte så värst för det. Jag måste dock träna mer på bättre grepp för jag vet ju att hon behöver det!

Sen var det ju då söket, suck… Det gick i jättetät och risig blandad skog (lycka till att skjuta en and där) som hade en liten bäck och det var ganska svårt att ta sig ut precis i början men sen blev det bättre skog. Dessutom låg funktionärernas grejer och viltpåsar precis snett bakom oss så dit försökte ju min buse springa x antal gånger! ;) Tre fåglar kom in även denna gång, verkar som att Kula bara kan räkna till tre? Jag tyckte hon kom ut ganska bra på söket på några av de första skicken men hon kammade inte hem nåt så det var synd. Hade varit så bra om hon fått utdelning på de försöken för inlärningen men icke, vi får träna vidare här hemma!

Sist hade vi ett linjetag (!) som om jag fattat det rätt inte ens ska förekomma i Nkl. Det var jag övertygad om att vi inte skulle fixa för jag vet inte hur mycket vi tränat på det och hon fattar ändå inte. Men det kanske var tur ändå att vi tränat så mycket för nu kunde hon minsann superbra, och trots att publiken stod precis vid sidan så med det fick vi avsluta snyggt i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top