skip to Main Content
Rallydebut

Rallydebut

Kula har fått sin andra officiella tävlingsmerit! (jag räknar inte utställning)

Kula överraskade med att slå till med hela 97 p på rallydebuten idag! Det trodde jag aldrig av en hund som gått en bana cika 4 gånger i sitt liv. Hon var superduktig och följsam när vi tränade utanför planen men sen när vi väl ställt upp för startskylten så fick hon vind på något (det blåste friskt) och även om hon gick fint vid sidan så var hon ganska ofokuserad. Trodde nog att vi skulle fått mer avdrag för småsaker men det var egentligen bara sitt till stå som gav avdrag då jag fick säga kommandot två gånger innan hon ställde sig med ett snyggt och för en gångs skull, rakt hoppstå. Sedan fick vi avdrag med 1 minuspoäng på helheten pga lite brist i fokus. Delad tvåa kom vi med bara ett poäng sämre än 1an! :)

Egentligen var det inte alls tänkt att jag skulle tävla rally med Kula nu, men eftersom det var hemmatävling och massa kompisar skulle tävla så anmälde jag. Det var ju tur att jag gjorde det men jag planerar inte att tävla mer rally med Kula nu förrän vi har fått till en obristbar kontakt på plan, onödigt att förstöra mer innan det är ordentligt inlärt.

Nu är Kula tröttare än tröttast för hon har haft en tuff men rolig helg med start i torsdags då vi hade rallyträning, följt av jaktkurs på fredagen, lydnadskurs på lördagen och så nu rallytävling. Det var jätteroligt med lydnad igen och särskilt när man får höra att man har en underbar hund, såna instruktörer (Mariah Andersson med Redo och Tur) vill man gå till igen! ;) På jaktkursen tränade vi med vilt och där känner jag att något måste ändras, Kula är jätteduktig med allt men hon blir så fruktansvärt het att vårt samarbete kan kvitta då tycker hon. Svårt val det här, jakt eller lydnad – vad ska man lägga krutet på??

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top