skip to Main Content
Året Som Gått 2012

Året som gått 2012

Nu ska året summeras och som alltid så känns det som att man inte hunnit med något. Fast sen när man sveper igenom bloggen (som inte tog så lång tid denna gång, bloggtorka!) så ser man ju att det visst hänt massa saker.

Kennel
Mina valpar har fyllt 1 år – och än har ingen kommit tillbaka! ;) Närå, alla är nöjda med sina monster, kanske till och med att de börjar mogna lite under kommande året. Under året har valparna röntgats, vilken nagelbitare, men alla var fria på både höfter och armbågar, hurra! Vi har haft en kennelträff och gjort MH i Värmland, fixat av ”farmor” Malin, tusen tack! Tävlat har mina små oxå provat på att göra, Cash har blivit godkänd i anlagsklass i viltspår och Vilja har tävlat lydnadsklass 3. De andra tränar flitigt och jag tror nog att fler kommer våga sig ut under kommande år. Utställningar har de oxå provat på med jättefina resultat, Vilja blev till och med BIS i diskklass på Tollarspecialen.

Träning och tävling
Detta har inte varit världens bästa tävlingsår. Poppel och jag testade lite fler lydnadsklass 3 under våren/sommaren men utan lycka. Vi är så ära men ändå så långt ifrån. Min motivation till att träna har väl heller inte varit den bästa nu under hösten, för mycket att göra! Rallylydnaden har däremot gått bra och vi har plockat hem RLD A och ett godkänt resultat i mästarklass. Lotus och husse har oxå haft framgångar på rallytävling och de är nu uppflyttade till avancerad klass, får se om de vågar sig ut mer. De har även tävlat agility en gång med väldigt nära en pinne. Kula, lilla Kula har inte direkt fått någon snabbstart på sin tävlingskarriär men vi har iallafall startat på tollingjaktprov och tog med den äran ett tredjepris i nybörjarklass på Tollarspecialen. Detta är jag jättestolt över! Kula har oxå fått träna på grundfärdigheter á la Canis men vi hann inte igenom alla eftersom jag har väldigt lätt för att fastna och inte komma vidare. Fick banning om detta när vi tränade för Niina Svartberg i höstas men har jag blivit bättre, nej knappast ;) Får ta och skärpa mig nu så att jag har något att visa upp till feb/mars få vi ska dit igen.

Utställning
Väldigt lite utställningar har det blivit under året. Kula har ställts officiellt två gånger tror jag med ett exc och ck i juniorklass samt ett vg i jaktklass. Den lilla damen kan inte föra sig i rörelse, hon har så mycket energi och hoppar, studsar, galopperar, springer som en krabba och är allmänt tokig. Lite träning på att trava så kanske vi kan få lite bättre placeringar. Poppel fick åka på Stockholm hundmässa istället för Kula i år. Det var första gången sedan förra årets seger på Svensk Vinnare då hon blev champion. Det räckte nästan ändå fram i år igen, Poppel blev tredje bästa tik, jätteroligt!

Min hybris
Jag har haft lite hybris under året. Nyårslöftet är att sluta med detta, jag är inte superwoman, jag kan inte ha tusen bollar i luften. Förutom min ganska krävande utbildning till husdjursagronom, (fixade kandidaten under våren, hurra!) så har jag dessutom utbildat mig till BPH-testledare. Det är jätteroligt men som sagt, fritiden är inte oändlig. Jag har under hösten jobbat med att skapa tollarklubbens rasbok anno 2013 vilket jag inte är klar med ännu. Den ska till tryck 1 februari! Med anledning av detta så slutade jag med klubbtidningen Tollaren i somras, ett klokt beslut med tanke på allt jobb nu med rasboken. Jag är ansvarig för layouten av en bok på ca 500 sidor, ofantligt mycket jobb vill jag lova (och ganska stor skillnad mot 48 sidor som var Tollaren)!


Kula på SKK. Foto: Lotta Bengtsson

Jag gjorde en agronompraktik under sommaren och fick tack vare min handledare för kandidatuppsatsen möjligheten att vara på Svenska Kennelklubbens avdelning för avel och hälsa. Åh, jag trivdes! En mycket speciell erfarenhet som jag tar med mig livet ut. När vi var där så passade en av fotograferna på att fota mina tjejer. Och döm av min förvåning när Kula kikar tillbaka på mig när jag vänder blad i hundsport special för några veckor sedan. Nu är alltså dottern oxå reklampelare, precis som morsan Poppel var för några år sedan!

Kanske störst detta året är att jag blivit egen företagare! Det har såklart tagit upp massvis med tid och tankeverksamhet och ärligt talat, det är tungt att driva ett företag. Men det är oxå väldigt roligt och utvecklande. Jag har lärt mig massor om bokföring, moms, skatt, marknadsföring, mm mm.

Blickar fram emot ett nytt år, förhoppningsvis fullt av lite mera tävling och träning och andra roliga upplevelser med mina hundar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top