skip to Main Content

OptiGen

Äntligen har Poppels DNA-test blivit officiellt, dvs kommit upp på hunddata! Kunde inte se bättre ut. CEA som vi oxå testade för (och var Normalt) registreras inte för tollare så det får jag enbart beundra i en pärm hemma.

Att det ’äntligen’ har kommit upp säger jag därför att det har ju varit ganska komplicerat det här med att skicka blodprover till OptiGen i USA. Själva beställningen och blodprovstagandet går ju att klura ut efter en del hjälp och veterinärbesök men att få resultatet registrerat kanske inte är lika självklart?

Alltså, för att få resultatet registrerat hos SKK (och därmed få valuta för alla pengar som testet kostar) så måste papprena skickas in till SKK av veterinären som tagit blodprovet. Det märkliga är att även om man kryssar i en ruta som säger att OptiGen ska skicka kopior till veterinären så är det inte ovanligt att det ”glöms bort”. Så var det för mig, jag fick papper hemskickade och fick själv åka med dem till veterinären som tog en kopia, skrev under och skickade dem till SKK.

Så alla ni som undrar varför ert resultat inte syns på hunddata, hör med er veterinär om de fått papper och skickat in dem underskrivna till SKK. Allt detta verkar vara ganska nytt för både hundägare och veterinärer och har man inte varit med om processen tidigare så är det ju inte så lätt att veta.

This Post Has 4 Comments
 1. Haha, dom är lite lustiga :P Idag har vi fått flera provsvar från optigen, men på alla får vi inte. Även fast vi skriver likadant alla gånger :)

 2. Stort grattis till alla fina resultat!!
  jag har inte varit här på ett tag, så jag hade en del att läsa igenom :)
  Skönt att poppel är frisk igen och att allt går bra.
  Verkligen kul att se henne när man fick tollartidningen :) fiiin bild!
  Jag ska ta ultraljud på Bossanova i morg… verkligen spännande.
  nospuss på poppel
  från oss på Nortorps

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top