skip to Main Content

Poppel, bollar och godis

Jag har precis gjort en beställning på lite gott snask till hundarna från Oliver’s Petfood! Efter flera veckors träning för Poppel på bara levergodis så har jag tröttnat på att dela dessa jädrans hårda bitarna som är alldeles för stora för att ge hela till en minitollare som henne. Samma sak med Frolic ju, så nu har jag beställt smidiga ”training bites” som är perfekta i storleken. Hoppas hon gillar dem!

Fast jag har kommit på mig själv att ge mindre och mindre godisbelöning till Poppel, hon kräver det verkligen inte. Det blir lixom att jag lassar i henne allt som är kvar i min ficka i slutet av träningspasset bara för att bli av med det.

Jag har aldrig tidigare haft en hund som går att träna med sån pass intensitet som Poppel ändå har utan en massa belöning hela tiden så jag är lite ovan! Korv och sånt har jag inte behövt kleta med alls på jättelänge (förutom om Lotus är med ;) ) Så härligt när man bara kan ta en näve levergodis eller torrfoder ur skafferiet och sen åka för hur många gånger tidigare har jag inte stått och skurit upp högar med korv?!

Ja och så ska ju bollen med oxå. Poppels älskade boll som hon fick i ettårspresent av Hanna. Det är en stor tennisboll som en gång pep riktigt bra men som numera bara piper fram lite dödsångest emellanåt. Poppel är inte så mycket för att kampa utan kommer alltid och lägger leksaken så fint i handen men inte bollen inte! Fram och lämna den gör hon men hon släpper den inte för med bollen ska hon minsann kampa. Det är inte lätt för mig att kampa med en tennisboll ska ni veta. Tyvärr så gick det hål i den under kvällens träningspass så vi får se om Poppel godkänner en ny likadan eller om det bara duger med den gamla!

This Post Has One Comment
  1. Visst är det härligt med hundar som inte är så kräsna med belöningen! Jag brukar visserligen vanligtvis ha med mig korv eller dylikt smaskigt när vi ska åka och träna, fast det är nog mer för min egen skull än Lyckas egentligen… Hon går nämligen också hur bra som helst på en näve torrfoder, precis som Poppel. Jätteskönt är det! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top