skip to Main Content

Lexus 3 år

Idag fyller Lexus 3 år och det är väl meningen att han ska vara vuxen. Men inte märks det, han är fortfarande som en 6-månadersvalp. Jag tänkte berätta lite mer om honom och hur han är.

Vi ville att Lotus skulle ha en kompis och husse skulle ha en egen hund att träna med. Lotus var bara ett år när Lexus flyttade hem till oss så det skiljer alltså bara 10 månader på dem. Men det känns som 10 år.

Lexus är den jobbigaste/busigaste valp jag haft hittills och så som han var som valp är han än idag mer eller mindre. Ser Lexus någon hund eller människa eller nåt annat spännande så drar han direkt. Det går inte att kalla in honom då utan man måste springa efter och försöka fånga honom, vilket oftast är väldigt svårt då han är en mästare på att fintas. Han är iallafall husses lille bebis hur många hyss han än hittar på.

Det finns nog ingen som blir så glad när vi ska gå ut som Lexus. Då skuttar han runt och river ner allt i sin väg på väg till hallen och inte sitter han still och väntar sen heller utan då fortsätter han riva och skrika i hallen istället.

Lexus kan då verkligen göra sig hörd! Han piper, skäller och gnäller, oftast i frustration. Tack o lov skäller han inte på dörren, men det tar Lotus hand om så bra så. Mest skäller han ifall han inte får bada om vi är vid vattnet!

Jag brukar kalla Lexus för obildbar, åtminstone i vardagslydnad. Han är en sådan hund som man ständigt måste påminna om vad som gäller och jag börjar undra över om han kanske har nåt fel på minnet ;) Men personlighet, det har han i varje fall gott om!

Lexus stora passioner i livet är mat, vatten och husse. Han är väldigt rädd om sina små öron, i dem får man inte peta i!

Lexus passion för vatten märktes under första sommaren i Strömstad. Han var nog mer i vattnet än på land den midsommaren.

Alltid knähund fast han är i största laget.

Lexus älskar att jaga canadagässen i Marum.

Sammanfattat kan man nog beskriva Lexus som en olydig livsnjutare!
Ja, han är faktiskt ganska jobbig emellanåt, men hans knasiga goa galna personlighet väger upp alla busigheter! Och han ska nog bli vuxen så småningom. Den som väntar på något gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top