skip to Main Content

Fantastiska lilla hund

Det skrivs inte så mycket om Kulas utveckling här på hemsidan, ja senast var nog när hon var 3 månader. Därför vill jag tillägna henne, bara henne ett helt inlägg om denna fantastiska lilla hund som jag har äran att både fött upp och ha i min ägo.

Hon har nu blivit 9½ månad gammal och jag älskar henne mer och mer för varje dag, för varje ny sak hon lär sig, för varje nytt bus hon hittar på. Hon är en helt underbar hund att träna med och hon vill göra rätt när vi tränar vad det än handlar om. Hon är eftertänksam, som min uppfödarkollega Sanna sa när hon hälsade på valparna 6 veckor gamla. Hon analyserar och klurar på sin uppgift, på så sätt känns hon redan väldigt mogen. Det är även full fart på henne men alltid med ett fascinerande fokus. När vi tränar så är det allvar, man tramsar inte runt då enligt Kula. Man får heller inte hålla på och klappa och gosa med henne då, det kan man göra senare i soffan. Jag har aldrig haft en hund som är så här lättförstådd, jag förstår henne och hon förstår mig på ett enastående sätt. Naturligtvis har hon inte en medfödd momentförståelse men genom hennes härliga attityd så går träningen lekande lätt. Men vi tar det lugnt och tränar främst på saker som är bra att kunna för att kunna gå ett lydnadsprogram, bli utställd eller genomföra ett tollingjaktprov senare. Det är klart att jag är sugen på att komma ut och visa upp min juvel på tävlingsbanorna men jag har bestämt mig för att vårda denna pärla ömt och därför förhastar vi oss inte i träningen. Kvalitet framför kvantitet är mitt motto när det kommer till Kulas träning, för henne är det viktigare att förstå än att göra många repetitioner. Men, hon inspirerar helt klart till vidare träning!

Träning i alla ära, men viktigast är ju ändå att man har en hund som fungerar i vardagens alla lägen och hittills är hon allt man kan önska sig. Social, nyfiken, trevlig, kontaktsökande. Hon kommer (oftast) som ett skott när man kallar och låter sällan instinkterna ta över lydnaden, en enkel och okomplicerad men väldigt nyanserad och personlig hund!

Finaste lilla Kula, Smulan, Pajjen ♥ Framtiden ser ljus ut för dig.

This Post Has 5 Comments
  1. Hon har blivit jätte fin! Känner igen Vilja i mycket du skriver, fantastiska små hundar vi har <3

  2. Å hon är så vacker!!! Blir lite gråtmild när jag läser… Tänk att även mammas pöjk fått vara med och fört fram denna juvel!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top