skip to Main Content

Vecka 8

Nu går vi äntligen in i sista veckan av dräktigheten. Poppel längtar säkert efter att bli av med magen som börjar bli allt mer i vägen. Den är stor och det märks på hennes beteende. Hon är trött och verkar inte få någon direkt sammanhängande sömn, kanske pga att valparna sparkar mer och mer eller att det helt enkelt inte finns någon bekväm ställning att ligga i med magen.

Under den här veckan har vi kännt valparnas sparkar mer och mer och nu är det rena kriget därinne! Valparna är nu riktigt stora som vi sett på röntgen, man fattar inte att alla får plats. Eller rättare sagt, de har nog tagit sig plats på bekostnad av annat för Poppel har allt mindre plats i sin magsäck och tarmar. Hon äter fortfarande med sin vanliga jätteaptit men hon kan gå runt och hosta och ”halvkräkas” en stund efter, säkert för att hon äter mer än vad som får plats. Men hon ser ju ut som en kossa nu så varför inte börja idissla oxå? ;)

Vi har införskaffat det mesta som behövs inför valpning och vidare så nu är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att de ska komma. Eller hur? Den här veckan kommer nog kännas längre än vad hela dräktigheten kännts hittills!!

Poppels mått:
Vikt: 19,5 kg
Midja: 68 cm
Bakom revbenen: 70 cm

This Post Has 7 Comments
  1. Ojoj, det drar ihop sig. Jag tror på sju eller åtta st btw ;-) Du får höra av dig, vägbeskrivning om du vill att jag ska komma. Vore kul :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top