skip to Main Content

Oktober=höst

Förra helgen ställde jag och Poppel upp i Working Test. Jösses så het hon var, nästintill okontrollerbar i allt som innebär skott och kast. Hon knallade faktiskt inte men samarbetet var väl inte heller det bästa om man säger så… ;) Poppel som i vanliga fall alltid är så lydig, jag tror hon fått smak på apportering! Vild men härlig är hon, min tokstolla. 47 poäng, men ingen nollad station blev resultatet och working testet bestod av walk up (med skott), linjetag, sök, markering (med skott) och vattenmarkering (med skott).

Nu är det höst och förhoppningsvis närmar Poppel sig löpet med stort L! Hane är bestämd sen länge och nu går vi bara och väntar och väntar samtidigt som tiden bara springer iväg med rasande fart. Det är snart dags lixom! Medan vi väntar tränar vi på inom spår och lydnad för det kan ju hända att vi hinner med någon tävling.

Lexus, julgrisen ovan, är det inte så bra med. Hans höfter och spondylos blir bara värre och värre trots smärtstillande. Även om han mår relativt bra så märkte vi hur halt han egentligen är när vi missade tabletten en morgon. Men han tuffar på och vi får se hur länge det går.

This Post Has 7 Comments
 1. Ja, nog är det höst alltid…. Brrr, kallt som attan på morgonen! Fina bilder! Stackars Lexus, hoppas ni får ha honom ett bra tag till!! Nu har både Keno och Iver rosa blinkhalsband, de är sååå manliga såååå…! Haha! Tur vi inte ska till Uppsala / Stockholm på ett tag nu, då skulle nog Keno skämmas….

 2. stackars Lexus :/
  Underbara bilder som alltid på hundarna. Hösten tycker jag är ganska okej eftersom man kan då träna och spåra utan att hunden blir ”överhettad” som på sommaren, och man själv slipper frysa häcken av sig som på vintern, även om de börjar bli riktigt kallt! Eller så e man bara så bortskämd van med värmen från i somras ;)

 3. Härligt höstiga bilder! Men synd om Lexus :( Hoppas verkligen han får finnas kvar hos er och må bra länge till.
  Tack för kommentaren i bloggen! Blev nöjd till sist :)

 4. Fy vad tråkigt med Lexus :'( Hoppas han tuffar på ett bra tag till!

  Spännande att det är dags för parning under kommande löp. Du gör rätt i som kör på som vanligt, för annars kommer aldrig det där löpet :) Det allra bästa är att anmäla sig till tävling, för då kommer löpet lagom tills dess… så var Lhine duktig och gjorde nu nyligen när vi skulle både på jaktprov och working test. Suck! Jag som INTE ville ha något löp…

 5. Vad spännande med parning. Vi väntar på Sheeps löp med, men har inte riiiktigt bestämt hane än. Det är så svårt!

  Men vad tråkigt att höra att Lexus är dålig. :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top