skip to Main Content

Veckan som gått

Det ”fina” vädret har kommit i veckan, dvs stekhett, sol och pollen. Jag kommer inte överrens med sådant klimat så det har varit lite dystert med mycket trötthet till följd av allergi, men några saker har vi hunnit med i veckan åtminstone.

Bilderna från Gotland har jag fixat med och de finns <HÄR>

Vi har varit och simmat hundarna i sjön på samma sätt som vi gör på hundsimmet som vi börjat med sedan några veckor tillbaka. Det fungerade fint att göra det vid en brygga så nu får vi spara de dyra simpengarna över sommaren, skönt! Efteråt fick hundarna leka fritt i vattnet och Poppel och Lexus hoppade på riktigt från bryggan för första gången flera gånger om, det var kul att se! Lotus ”hoppade” också en gång, eller rättare sagt trillade i.

Jag tinade upp en stor and i veckan som Poppel fick träna med på kvällen när solen inte var så varm. Första vändan var hon lite skeptisk och det skulle nosas en stund och bäras i vingen o sånt, det var ju trots allt första gången på evigheter som hon fick apportera vilt. Men sedan visade hon att hon minsann var jätteduktig på att ”packa in” den stora fågeln i sin lilla mun, härligt! Hon är även väldigt duktig på avlämningarna, det är Poppels starka sida (hela biten fram till att hon får något i munnen är det väl sämre med generellt sett). ;)

Jag hade tänkt att lägga ett viltspår med ordentlig liggtid för att se ifall det passar Poppel bättre, men det är ju så tråååkigt och omotiverande att åka ut i skogen för att lägga spår och sedan åka hem igen så det blev inget med det. Hoppas på att kunna spåra en eller två gånger till veckan, är så nyfiken på att se ifall hon fäster bättre på spåret med längre liggtid!

Och idag har vi faktiskt träningstävlat på UBK i lydnadsklass 3 i spöregnet. Jag skulle göra hela programmet med Lotus och bara ett par moment med Poppel så eftersom det bara var jag i klass 3 så fick vi börja, Lotus först. Som tur var hann inte regnet komma när han gick sitt program för då hade vi lika gärna kunnat bryta (han är ju lite känslig min pojk) eftersom det blöta gräset drog ner hans humör ordentligt bara det. Han gjorde alla moment ungefär som vanligt på tävling trots att jag belönade emellan, vet inte riktigt hur jag ska få upp hans glädje för han tycker ju att det är sååå tråkigt.

Poppel körde jag i fullkomligt spöregn, nästintill hagel, plus åska som brakade av mellan momenten. Bra miljöträning, inte sant!? Vi gjorde fritt följ, helt godkänt men hon kan bättre, hoppapport och metallapport. Hoppapporten var helt underbart bra, metallen var oxå bra men hon kunde haft en aning snabbare fart in. Härligt att se att lite (mycket) regn inte stoppade henne idag och att hon kunde gå in och prestera direkt efter hon sett på när jag gick med Lotus, dvs att hon inte skruvade upp sig för mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top