skip to Main Content

RLDN RLDF Min Vilda Busiga Bläsand

Älskad och saknad

Kula föddes 11 februari 2011 och kommer från vår första kull. Hon har HD grad A (HD-index 102 med medelfel 11 i maj 2018), ED ua (0) och är ögonlyst ua. Hon är DNA-testad Carrier för PRA-prcd och Clear för DE.

Kula var en riktig stjärna! Må hända att jag är lite partiskt då jag fött upp henne själv men Kula var verkligen min drömhund. Kula som var en ganska lugn och beskedlig valp växte upp till en galen virvelvind!

Kula hade en outtröttlig energi och entusiasm när det kom till att träna, men hon var samtidigt väldigt kontrollerad. Det krävdes mycket för att Kulas energi skulle gå över i stress, hon hade ett mycket bra fokus och en förmåga att samla ihop sig. Jag har inte tränat en hund som är så smart som Kula var tidigare, eller rättare sagt – hon räknade väldigt lätt ut vad hon skulle göra för att få det hon vill ha.

Däremot var Kula inte världens modigaste hund. I alla fall inte om den älskade bollen hamnat på något ställe där det är lite bökigt att få fram den även om hon skulle kunnat. Då blev det ett evigt gnällande tills någon kom till undsättning.

Kula dog i april 2023 efter en tids strul med hälsan. Hon drabbades redan 2018 av en muskelskada som hon sedan regelbundet fick rehab för hos fysioterapeut. Några år senare fick Kula diskbråck som också det gick att behandla men när hon drygt ett år senare fick besvär från knäna och sedan även livmoderinflammation så var det dags för henne att få somna in.

Jakt
2:a pris NKL Tjp
3:e pris NKL Tjp
Lydnad
1:a pris klass 1
1:a pris klass 2
Utställning
Junkl EXC, CK, BTKL 3
Jaktkl VG
Rallylydnad
RLDN
RLDF
Beskrivningar
MH 1:a skott

Stamtavla

Agrosofens BoleroDuck Tail’s Muddus RegnbågsforellFlottatjärn’s Prima Heta Hasse
Duck Tail’s Lysande Letsi
Rödahunds Hitchin LisaHyflyer’s Invincible Max
Lauvstuas Is Cabella Til Rödahund
Fagerlands Röda Poppel De AmoreXFlottatjärn’s Tigger De AmorSolvingas Don Ramiro De Amor
Flottatjärn’s Laxiga Peggy
Red Pearl’s X-Men Lady DeathstrikeDuck Tail’s Tiwaz Av Sigil
Red Pearl’s Afrodite-Z
Back To Top