skip to Main Content
Lydnad & Utställningshelg

Lydnad & Utställningshelg

Förra helgen slog vi till med en kombinerad lydnad och utställningsresa!

På lördagen tog jag bilen mot Kungsörs Hundarena tillsammans med Elin & Morran (Kulas bästa kompis som är en Cattledog) för att tävla med båda tjejerna. Vi tävlade ju ihop i klass 1 också och nu var det dags för klass 2 för vännerna. Det gick precis lika bra som i ettan och för rättvisans skull så fick Morran bättre poäng än Kula denna gång men vi kom båda på pallen med varsitt förstapris som tvåa respektive trea. Kula fick 175 poäng och var jätteduktig så nu är det klass 3 nästa!

På eftermiddagen var det Poppels tur att tävla klass 3 för femtielfte gången och det gick ungefär lika bra som det brukar med 241 poäng och därmed ett andrapris igen. Nu när Kula är i klass 3 så hade det ju varit skönt om Poppel äntligen hade fått flytta upp men icke. Vi får bara hoppas att Kula kan bryta den här förbannelsen jag har om att inte komma ur klass 3! ;) Poppel gjorde många bra saker men det är helheten som det brister i. Hon kan momenten hemma, om än lite slarvigt, men på tävling kokar huvudet över. Hon är faktiskt en väldigt het hund som måste behålla koncentrationen för att inte stressa iväg och bli ännu slarvigare. Mer fokusträning är det vi behöver så det är vårens projekt.

Efter en heldag på hundarenan åkte vi vidare till Örebro där vi bodde på hotell över natten. På söndagsmorgonen åkte vi den lilla biten som var kvar till Kumla och SSRK’s utställning där vi träffade Pernilla med Vilja (MV Duktiga Duva) som även hade med sig pappa Keno och halvbror Iver. Kula ställdes som enda tik i jaktklass där hon fick VG och sen var det Viljas tur i öppen klass. Det gick desto bättre för henne med EXC och sen trea i klassen om jag inte minns fel. Vilja har ju lite höga strumpor på frambenen men i övrigt så är hon så pass bra i kropp och rörelser att domaren ville ge EXC. Hon påminner jättemycket om Poppels kroppsbyggnad och framförallt rörelser i ringen så det är inte konstigt att det går bra!

Till sist innan jag körde den långa vägen hem till Uppsala igen så tog vi en liten familjebild tillsammans med Keno och Vilja, alla mycket moderiktiga i made by min vilda’s halsband så klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top