skip to Main Content

Förberedelser och släktträff

Dagarna springer iväg, det är mycket som ska fixas nu inför vinterns stora äventyr. Tänk, om 10 månader eller så kommer mycket av bilderna här på hemsidan se ut precis som ovan, Poppel och en liten slyngel till valp. Fast då kommer det såklart att vara mamma Poppel och inte moster Poppel som fallet var denna gång. Vi var och hejade på Cheewie som blev BIR-valp på sin debututställning förra helgen! Cheewies mamma är Diesel, som är Poppels halvsyster. Någon liten likhet finns det nog ändå. Fast om ni vill se en äkta Poppel-kopia så ska ni spana in Monki ur samma kull, där är det så jag undrar om Martha har snott nåt av Poppels ägg och satt in i Diesel ;)


Cheewie BIR-valp

Förra veckan tittade jag och Poppel in hos veterinären för att göra en besiktning nu inför parning, mest angående hennes pankreatit som hon fick i januari. Då hon inte haft några återfall så blev det grönt ljus från veterinären att fortsätta med mina avelsplaner. Hon är friskförklarad vilket känns jätteskönt! Nästa vecka är det så dags för sista hindret på vägen, nämligen ögonlysning så nu håller jag tummarna för att allt ser fint ut i Poppels ögon.

Parningsavtalet ska skickas iväg till hanhundsägaren till veckan så nu går vi bara och väntar på att tjejen ska börja löpa eftersom hennes tilltänkte nog börjar bli lite otålig! Men just nu verkar det som att det blir 2011-valpar…

Annat som händer på kennelfronten är att jag håller på att läsa de sista kurserna i uppfödarutbildningen, beteende och hundmat. Om tre veckor är jag klar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top