skip to Main Content

Malin & Keno på besök

Vi har haft Malin & Keno på besök från Värmland! Igår var vi på jaktkurs med en för mig ny infallsvinkel på träningen. Det var verkligen intressant att höra hur pass väl man kan kombinera klassisk lydnads-klickerträning med jaktträningen och vi fick nog alla ett antal aha-upplevelser. En av sakerna var 4D, Duration, Distraktion, Distans och Dö-svårt. Höjer man ett så måste de andra bli lättare. T ex om man gör en Dö-svår övning så kanske man måste minska på distansen och inte vara på en plats med hög Distraktion. Och det viktigaste är ju inte att dummyn kommer in ifall hunden gör ett superjobb det är ju faktiskt vägen dit som man ska berömma! Jag har nog lärt mig att titta extra noga på vad Poppel egentligen gör och inte bara fokusera på den positiva förstärkning som jag får när dummyn ligger i handen. Ibland är det svårt att själv komma på det uppenbara…

Vi fick testa på saker som jag inte vågat göra tidigare, bland annat dubbelmarkering på land och vatten och vattendirigering. Poppel var superduktig och kan nog faktiskt dubbelmarkera, härligt att det finns ett minne därinne trots allt! Vattendirigering var bara på basicnivå för att träna stoppsignal och dirigering och hon fixade det förvånansvärt bra för att vara första gången. Nu är vi riktigt taggade till fortsatt träning, inte bara inom jakten utan även lydnad. Vi har tränat i tisdags och onsdags och Poppel som inte gjort ett lydnadsmoment på två månader sprang till rutan på 30 meter och gjorde inkallning med ställande och läggande som om hon inte gjort annat!

This Post Has One Comment
  1. Tack för att vi fick komma och kampera hos er!! Det var värt resan, kursen var jättebra!! Vilka fina bilder!! Du får gärna skicka några till mig, men inte än.. Vi fick just igång ett tillfälligt mobilt bredband och det är sååå seeeegt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top