skip to Main Content

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Åh, vad jag vill att det ska vara sommar! Eller rättare sagt, jag vill att det ska vara sommaren 2008 igen, när Poppel var valp och livet lekte. Som de flesta vet så fick Poppel inte lära sig några kommandon (och hon kan fortfarande inte ens sitt och ligg) utan det enda som hon fick klart för sig var enkel vardagslydnad. Jag ville experimentera lite med henne genom att bara låta henne vara valp och få en så stressfri uppväxt som möjligt. Jag kan ärligt säga att hennes valptid har varit den mest rofyllda hundupplevelsen jag haft, jag bara njöt hela tiden eftersom alla krav och måsten inte existerade.

Men nu känns det som att det är dags att ta tag i träningen på allvar. Dagens status är att jag har en hund med huvudet på rätt plats, med superb stadga som lyssnar och är uppmärksam. Kan man ha bättre utgångsläge? Tidigare i höstas hade jag en tanke om att försöka starta henne i lydnadsklass 1 så tidigt som möjligt men nu har jag bestämt mig för att fortsätta på min tidigare anti-stresslinje och träna in grunderna ordentligt först. Jag kan så otroligt mycket mer nu än vad jag kunde när jag skaffade Lotus (lydnad var helt nytt för mig då) så jag vet hur jag vill att momenten ska se ut. Och det är här som jag är glad att Poppel inte kan t ex ligg. Jag vet hur jag vill att läggandet ska gå till rent tekniskt och hade jag tränat det med valpPoppel så hade jag kanske nöjt mig med mindre.

Hoppsan, jag skulle visst bara skriva att vi har köpt vit grundfärg till vardagsrummet och att jag letade efter någon gammal ’före’bild när jag hittade bilderna ovan. Sorry Martha, jag vet att orange är din favoritfärg men jag står inte ut en dag till med den färgen i hela mitt vardagsrum ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top