skip to Main Content

SE U(u)CH SE V-11 RLD N RLD F RLD A RLD M Fagerlands Röda Poppel De AmoreX

Poppel är född 19 februari 2008 i Skellefteå hos Martha Landin på Fagerlands Rödas Kennel. Hon har HD grad A (HD-index 102 med medelfel 10 i maj 2018), ED ua (0) och är ögonlyst ua. Hon är DNA-testad Clear för PRA-prcd och DE.

Poppel är min tredje tollare, första tik och stamtiken i Kennel Min Vilda. Hon kom in i flocken som en frisk fläkt, en väldigt bra tollare att arbeta med och är därtill snygg i utställningsringen.

Poppel är en hund med mycket energi och attityd i träningen. Även om Poppel är väldigt lyhörd för sinnesstämningen hos sin förare så är hon inte alltid lika bra på att lyssna och följa rätt kommando, hon gör oftast lite som hon själv tror att det ska vara. Men på det stora hela så är hon och har varit en väldigt rolig hund att träna. Hon ger sitt allt i moment hon förstår och tycker om, t ex fritt följ. Vi har haft mycket roligt i vår tävlingskarriär hon och jag! Vi har testat på lite allt möjligt och Poppel är både duktig och tycker att det är roligt med allt från jaktprov till rallylydnad!

Efter att Poppel fått sin valpkull 2011 diagnosticerades hon med mastocytom, en form av hudcancer. Hon har opererats för detta tre gånger men nya knölar fortsätter att komma. Därför har Poppel bara fått en kull. I övrigt är hon helt frisk och opåverkad av sin sjukdom så jag hoppas att hon trots hudcancern kommer få vara med flera år till.

Jakt
2:a pris NKL Tollingjaktprov
47p NKL Working Test
Lydnad
1:a pris klass 1
1:a pris klass 2
2:a pris klass 3
Utställning
SE (u)UCH
Svensk Vinnare 2011
Rallylydnad
RLDN RLDF
RLDA RLDM
Bruks
Uppfl till Lägre klass SPÅR
Beskrivningar
Funktionsbeskrivning
MH
BPH

Stamtavla

Flottatjärn’s Tigger De AmorSolvingas Don Ramiro De AmorSolvingas Chaplin Af Jim Beam
Kanadickens Sporty Spice
Flottatjärn’s Laxiga PeggyDuck Tail’s Ledande Laxede
Flottatjärn’s Der Karin
Red Pearl’s X-Men Lady DeathstrikeDuck Tail’s Tiwaz Av SigilHyflyer’s Invincible Max
Flottatjärn’s Der Kalix
Red Pearl’s Afrodite-ZLönnlövets Zeus
Aha Dallas Stars Denice
Back To Top