skip to Main Content
Hundstipendier

Hundstipendier

Ibland är det svårt att få sitt hundintresse att gå ihop ekonomiskt, därför kommer här en artikel med olika tips om stipendium att söka!

Söka hundstipendier
Alla kan vi bli bättre hundägare. Detta oavsett om det handlar om att gå en hundkurs, lära sig mer om agility eller få kunskap om hur en kennel drivs på bästa sätt. Men för många sätter ekonomin stopp. Det kan vara kurser, tävlingar eller liknande som lockar men som inte kan genomföras just på grund av dess kostnad.

Vi vill därför slå ett slag för hundstipendium. Det finns flera olika att söka. Vissa betydligt snävare än andra.

Filip Söderhielms minnesfond – ”Utbilda assistanshund”
De som är tonåringar och maximalt upp till 30 år har möjligheten att söka pengar från Filip Söderhielms minnesfond. Det krävs att personen har diabetes och att pengarna därmed används för att utbilda en assistanshund. Utbildningen sker i hemmiljön i ca 1 år och för att stipendiet ska fås måste SoS (Svenska Service- och Signalhundsförbundet) avgöra att hunden är lämplig. Personen själv måste även styrka att man inte har råd till denna utbildning.

Svedea – ”Utvecklas tillsammans”
Ett försäkringsbolag som har hundstipendium är Svedea. De har nyss avgjort vilka 14 personer som fick dela på 50.000kr. Exakt vad varje person kommer att göra för pengarna framgår inte men det handlar om aktiviteter som får hundägaren att ”utvecklas tillsammans med sin hund”

Ny chans ges år 2017. De som är intresserade av att söka kan göra detta från och med december 2016. Första ansökningsdagen är dagarna då Stockholms hundmässa går av stapeln. Enda kriteriet är att man ansöker om en aktivitet där man som hundägare ”utvecklas tillsammans” med hunden. Det kan till och med vara så att man ansöker till en vän som kan uppskatta ett extra bidrag för en utbildning, tävling osv. Läs mer om hundstipendiet.

Brukshundsklubben – Ett flertal stipendier
Brukshundsklubben har årligen ett flertal olika stipendier. Från utbildningsfonden kan pengar sökas för insatser som ”främjar utbildning och kunskap” om raser inom brukshundsklubben. Utöver det finns exempelvis ”Årets klubb”, ”Årets utbildare”, ”Årets tjänstehund ekipage och ”Årets Eldsjäl”

Lycka till !

Inlägget är ett gästinlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top