skip to Main Content
Poppel 5 år!

Poppel 5 år!

Ett lite försenat grattis till min pärla Poppel på 5 årsdagen (19 februari). Min hemsida har legat nere pga virus, grrr!

Poppel fick tårta (de andra oxå såklart) och en rosa aktiveringsboll som Kula snodde åt sig två sekunder efter paketet var öppnat, precis som förra året. Tårtan, tyckte husse skulle spegla hennes norrländska arv så den gjordes på våtfoder med renkött, mums tyckte Poppel!

Dagen efter hade vi en halvdag för Kenth Svartberg och jag delade min tid lika mellan flickorna, det blev två lydnadspass var. Vi pratade mest om känslor, attityd och rutiner. Det är något som jag behöver lära mig och jobba jättemycket med för själva momentinlärningen kan jag i teorin men det är helheten och allt det andra som fattas för att vi ska lyckas så där jättebra. I tisdags blev det en föreläsning om just det ämnet med Kenth igen på UBK och det var SÅ BRA, många pusselbitar föll på plats då kände jag. Nu ska det bara omsättas i praktiken och mina tankesätt ska läras om, svårt men nyttigt. Redan nästa vecka bär det av mot Alunda igen för träning, denna gång för Niina Svartberg och då ska hon få drilla mig i rutiner!

Lite jaktträning har vi även satt igång med igen. Kula och jag tränade ihop med Malin och Ockra som kommer från Tollarbos, jättekul! Nu ska vi försöka hålla liv i träningen en gång i veckan tillsammans med dem. Längtar tills snön är borta för det märktes att Kula blev trött av sökpasset i djupsnö under kvällen sen. Kula var jätteduktig men några saker hade hon glömt, bland annat att det är kul att komma in med apporten istället för att jönsa med den, men söket gjorde hon superfint sen när vi tränat lite på vikten av att komma in fort. :) Nu är en plus och minus lista skriven (tips från föreläsningen) för jaktträningen och på måndag förmiddag efter vi tränat i en inomhushall så ska den skrivas för lydnaden efter vi gått igenom vad vi kan och inte kan såhär efter vintern. Och sen på eftermiddagen är det dags att dra igång vår rallylydnadsträningsgrupp i avancerad och mästarklass på UBK tillsammans med Elisabeth, Ella och Datcha!

Tävlingar är utsedda, nu gäller det att träna träna träna för att nå resultat!

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top